Espectacle de titelles / putxinel·is

El falcó i el príncep

El falcó i el príncep es basa en la llegenda Mir Geribert, senyor d’Olèrdola, recollida pel folklorista Bienve Moya. Aquest personatge històric afamat de poder es va autoproclamar príncep d’Olèrdola.

El falcó i el príncep és un espectacle que està basat en la llegenda Mir Geribert, senyor d’Olèrdola, recollida pel folklorista Bienve Moya, amb  qui hem pogut col·laborar i ens ha assessorat, juntament amb tot l’equip de la Comissió Any Mir Geribert, Príncep d’Olèrdola. Mil anys després.

Mir Geribert és un dels personatges més importants de l’anomenat Penedès Històric. Les terres que ell controlava anaven des del riu Gaia fins al Llobregat i va ser qui va encapçalar una revolta de la noblesa catalana contra la Casa Comtal de Barcelona de Ramon Berenguer I al segle XI. En aquells moments,  el Penedès era la marca, la frontera entre el món cristià i el musulmà, i la visió de futur que tenia Mir Geribert d’aquest territori el va enfrontar al comtat de Barcelona.

El falcó i el príncep vol recuperar la memòria històrica d’aquest personatge, que com a gran  perdedor que va ser, és un gran desconegut  i ha caigut en l’oblit.

Espectacle familiar, recomanat a partir de 5 anys.

Fitxa tècnica

El falcó i el príncep es pot representar a l’exterior o en sala, amb escenari o sense. La sonorització dependrà de les necessitats acústiques del lloc on realitzar la funció, ja que en alguns espais pot resultar prescindible.

 

  • Durada: 50 minuts
  • Muntatge: 90 minuts
  • Desmuntatge: 60 minuts
  • Espai escènic: 6 x 5 m
  • So: 1.000w
  • Llum: 5.000w

Dossier PDF

Informació tècnica completa de l'espectacle de titelles: El falcó i el príncep